Tilbage til nyheder

MECO er kåret til Årets Innovatør 2003

MECO, som er førende inden for vandrensningsindustrien, blev udnævnt til Årets Innovatør 2003 af New Orleans CityBusiness Magazine. Prisen blev givet til det New Orleans-baserede firma bl.a. for dets udvikling af det innovative "Cajun Canteen"-rensningssystem til det amerikanske militær.

"Projektet havde en hel del udfordringer, men vores team trådte virkelig i karakter og leverede varen," siger George Gsell, direktør for MECO. "At modtage denne pris er en vidunderlig anerkendelse af den enorme indsats og omtanke, der blev lagt i løsningen."

Ren genialitet.

Cajun Canteen er et mobilt vandrensningssystem, der kan behandle havvand med en saltholdighed på 45.000 ppm, hvilket er typisk for Den Persiske Golf. "Denne enhed kan tage enhver vandkilde og lave drikkevand," siger Stephen Rome, Cajun Canteens projektleder. Ud over Rome består teamet også af Thomas Fiut Jr, Kyaw Moe, Scott Smith og Nathen Matherne.

Vand på hjul.

Cajun Canteens styrke er dens mobilitet. Hver enhed vejer mindre end 2.000 pund, inklusive en generator, og kan sagtens være bag i en Humvee eller i lastrummet på en Blackhawk-helikopter. En veluddannet soldat kan sætte en op på 45 minutter og producere 125 liter i timen med ferskvand eller brakvand og 75 liter i timen med vand med høj saltholdighed. Canteen er også designet til at rense næsten alt overflade- og grundvand, selv hvis det er forurenet med nukleare, biologiske eller kemiske stoffer.

Læs hele historien.

For at læse hele historien, som den blev trykt i New Orleans CityBusiness, klik her.